Welkom bij

Wereldwinkel Rhenen

Afscheid Whinny

Vrijdag 8 oktober hebben de vrijwilligers van Wereldwinkel Rhenen met een feestelijke BBQ afscheid genomen van Whinny van Ommen.

Whinny is inmiddels 91 jaar (!) en was tot vorig jaar nog trouw elke zaterdagmiddag in de Wereldwinkel Rhenen aan het werk. Door Coronamaatregelen is het afscheid uitgesteld, maar nu kon het dan eindelijk, ook haar zoon was aanwezig.

Deze vrijwilligster van (bijna) het eerste uur heeft 24 jaar lang de Wereldwinkel versterkt met haar inzet. De eerste jaren werd er verkocht vanuit een kraam, later kwam er dan gelukkig een winkel in de Molenstraat. Whinny heeft alle veranderingen meegemaakt. Zo is het assortiment van de Wereldwinkel in deze jaren flink veranderd en ook de winkel kreeg af en toe nieuwe kleuren of een andere indeling. Vaste bezoekers herinneren zich vast nog wel haar hondje Ella. Jarenlang kwam Whinny samen met haar hondje naar de winkel. Ella ging dan rustig liggen en Whinny ging aan het werk. Iets voor sluitingstijd kwam Whinny’s broer trouw langs om te helpen de (zware) vlag naar binnen te halen.

Whinny werkt nu niet meer in de winkel, maar wij (de vrijwilligers) hopen dat ze regelmatig even langskomt!