Welkom bij

Wereldwinkel Rhenen

Amnesty

We hebben onze samenwerking  met Amnesty en het assortiment Amnesty producten uitgebreid. Dit omdat veel van de doelstellingen van Amnesty en de Wereldwinkel overeenkomen, waaronder natuurlijk het opkomen voor een rechtvaardiger wereld. 
 
 
BLIKJE LIEFDE

Dit Amnesty-blikkaarsje is bedrukt met de tekst ‘Een blikje liefde’. Het duurzame sojakaarsje van het roze blikje heeft de heerlijke geur warm cashmere, een combinatie van verse bloemen, gouden perzik, kasjmier muskus en zachte vanille.

Geef het blikje cadeau aan iemand met wie je je liefde wilt delen of maak jezelf blij!

 

AGENDA

Deze rijk geïllustreerde Amnesty agenda heeft alles wat je nodig hebt: overzichtelijke pagina’s met weeknummers, jaaroverzichten en jaarplanner voor 2020 en 2021, ruimte voor notities, adressen, vakantiedata, feest- en gedenkdagen, een handig leeslint en meer.

De Amnesty-agenda 2020 staat in het teken van Europese steden. Naast de praktische elementen vind je in de agenda ook prachtige illustraties en teksten. De illustraties zijn afkomstig uit (stads)musea uit meer dan een dozijn landen.

 

KAARSEN

De kaars is hét symbool van Amnesty International. Oprichter Peter Benenson bedacht een brandende kaars als symbool voor vrijheid, hoop en leven. Het prikkeldraad dat de kaars omringt, symboliseert gevangenschap en onderdrukking. Peter Benenson liet zich inspireren door een oud Chinees spreekwoord: 'Het is beter een kaars aan te steken dan de duisternis te vervloeken'. 

 

SERVETTEN

Deze stevige papieren servetten maken je eettafel compleet! De servetten zijn bedrukt met een prachtig kraanvogelmotief, afkomstig uit de collectie van het Rijksmuseum. De verpakking is van biologisch afbreekbaar plastic. 

NB de kerstkaarten van Amnesty komen later (zijn nog niet in de winkel).