Welkom bij

Wereldwinkel Rhenen

In de foodhoek

In de foodhoek tref je weer een aantal nieuwkomers!

Zoals deze heerlijke hagelslag extra puur.

Deze hagelslag vraagt wel wat lef! Door 50% cacao toe te voegen hebben de makers er extra krachtige, pure chocoladekorrels van weten te maken die lekker smelten op de tong. Er zit daarnaast rietsuiker in uit Mauritius. In dit doosje maar liefst 97% fairtrade ingredienten: dit biedt mooie ontwikkelingskansen aan de cacao- en suikerboeren.

     

 

 

Maar, ook nieuw 'naakte' tomatensap!

'Naakte tomaat' omdat de tomaat voordat hij gebotteld wordt, ontdaan wordt van vel & pitjes. Het sap dat wordt gemaakt van geraspte, verse tomaten die buiten geteeld worden & handmatig worden geselecteerd & geplukt op het juiste seizoentijd. Om de sap het hele jaar te kunnen behouden wordt een kleine hoveelheid zeezout toegevoegd en daarna gebotteld en direct gepasteuriseerd.

“Mala Peruviana” betekent “de Slechte Peruviaan” en wordt zo genoemd doordat vroeger, toen de tomatenplant voor het eerst naar Europa kwam, dieren vergiftigd werden door het eten van de bladeren van de tomatenplant. De bladeren bevatten namelijk atropine. Maar toen de mensen de vrucht proefde, & ze de rijke smaak & voedingswaarde ontdekte, werd de vrucht al snel een belangrijk onderdeel van het dieet. Je kunt het sap rechtstreeks uit de fles drinken, toevoegen aan cocktails of simpelweg aan ieder gerecht toevoegen dat vraagt om tomatensap!