Welkom bij

Wereldwinkel Rhenen

Nieuwe foodproducten

We hebben ons foodassortiment uitgebreid! Rozijnen, wijn, chutney, noten, ..

Zo hebben we van Eswatini Kitchen nu 2 chutney's: de mixed fruit chutney en de mango chutney.

Eswatini Kitchen is een producent van natuurlijke lekkernijen, gecertificeerd door WFTO (World Fair Trade Organisation) en COFTA (Samenwerking voor Fair Trade in Afrika).
Zij exporteert haar producten naar vijftien internationale bestemmingen, waaronder Europa, de VS, Australië en Japan.

Ook voldoet Eswatini aan de normen voor voedselveiligheid en andere internationale regelgeving. Eswatini Kitchen is uitgegroeid van kleine huisnijverheid tot een bloeiend bedrijf dat verbetering brengt in de levens van kansarme gemeenschappen in Swaziland. Door de combinatie van Afrikaanse zon, bodemen weersomstandigheden groeien er heerlijke groenten en vruchten die worden geteeld door lokale boeren. De oogst wordt gebruikt voor de productie van heerlijke natuurlijke producten. Eswatini Kitchen koopt alle verse groenten en fruit in tegen eerlijke prijzen bij ongeveer honderd lokale boeren en tuinders. Dit geldt ook voor kleinschalige boerderijen plus gezinnen en vrouwen die de wilde Marula, Guava, citroenen en pepers plukken die overvloedig groeien in Swaziland.

De jeugd heeft de toekomst! Daarom gaan alle opbrengsten van Eswatini Kitchen naar het fonds Manzini Youth Care, dat meer dan tweeduizend kinderen en jongeren in Swaziland ondersteunt.