Welkom bij

Wereldwinkel Rhenen

Manden

Deze prachtige komen uit Bangladesh. De manden zijn speciaal ontworpen en geproduceerd voor de Wereldwinkels. Voor de makers betekent dit dat ze een mooie grote order konden aanbieden.

 

De manden staan eigenlijk in elk interieur en geven een warme, huiselijke sfeer. Je kunt er bovendien vanalles in opbergen en ook een leuke plant inzetten.

 

 

Artisans

Womencraft zet zich sinds 2007 in voor vrouwen in de omgeving van Rwanda, Burundi en Tanzania. In totaal werken er meer dan 300 vrouwen. De artisans maken fairtrade huisdecoratie items van hoge kwaliteit.

Fairtrade

Het doel van Womencraft is het creëren van gelijke inkomens en kansen voor de vrouwen uit omliggende gebieden. De vrouwen ervoer hier namelijk instabiliteit en leefden in een gewelddadige omgeving. Door te werken bij deze producent hebben de artisans de mogelijkheid om onafhankelijk te zijn en voor hun gezin te zorgen. 

Hoe wordt het gemaakt?

Om de producten te maken gebruiken de artisans twee soorten gras: stergras en papyrus. De materialen worden vervolgens geweven op traditionele wijze. Ter versiering gebruiken de artisans bananenschors of koorden van gerecyclede graanzakken.