Welkom bij

Wereldwinkel Rhenen

Rowl - Actie 2015

winnaar bekend!

Eten delen is een trend…..

De unieke fairtrade houten schalen van de collectie ‘ROWL’ speelt op deze gezellige trend in. Mensen zetten steeds vaker verschillende hapjes op tafel. De Rowl geeft de mogelijkheid om eten gemakkelijk en op een leuke manier met elkaar te delen. Je geeft hem een draai en hij rolt zo naar de ander. De bodem is dun en loopt toe naar boven in dikte. Hierdoor is de kegelvorm helemaal in balans en te vullen met bijvoorbeeld salade of pasta.


Het is het winnende ontwerp van de ‘Design Your Own Tableware’ wedstrijd. In het najaar van 2014 gaf het Wereldwinkel jongeren platform ‘Fairminds’ aan 350 masterstudenten van de TU Delft de opdracht “Ontwerp in teams een nieuw Tableware product gemaakt van acaciahout dat jonge mensen aanspreekt”.  Op de TU Delft gingen 70 teams aan de slag! Team Rowl heeft dit overtuigend gewonnen volgens zowel het publiek als de vakjury. De vakjury (bestaande uit Fairminds, Kinta en de TU Delft) is van mening dat dit ontwerp het meest vernieuwend is, een goed verhaal heeft, is het beste met acaciahout en met de hand te maken en is het product perfect in de keuken of op tafel te gebruiken.

De prijs bestond uit een reis naar de fairtrade producenten op de Filipijnen èn de opname van de schalen in het assortiment van de wereldwinkel.

Wereldwinkel Rhenen verloot dit mooie, nieuwe product! Vanaf maandag 12 oktober zijn de lootjes te koop voor 1,- per stuk. In totaal worden er 65 lootjes verkocht. Het winnende lootje wordt bekend gemaakt tijdens de Fairtrade week 2015, en wel op zaterdag 31 oktober.

Meer weten over de ontwerpers, www.fairminds.nl/create-fair/tableware/team-rowl

winnende lot 31 oktober getrokken!  nummer 45 is het winnende lot. De winnaar heeft inmiddels bericht ontvangen en heeft de ROWL in ontvangst genomen.