Welkom bij

Wereldwinkel Rhenen

Oxfam Novib kalender 2016 - Unicef kerstkaarten

Vanaf 23 oktober verkrijgbaar in onze Wereldwinkel:

 

Oxfam Novib kalender 2016

Laat je ook nu weer verrassen door 12 prachtige, bijzondere beelden met boeiende verhalen. Steun zo hun doel; een meer rechtvaardige wereld.

 

Unicef kerstkaarten

Unicef is dé organisatie die ervoor zorgt dat kinderen in de hele wereld een goede kindertijd kunnen hebben door gezond opgroeien, bescherming, onderwijs en noodhulp.


Gezond opgroeien door goede voeding, schoon en veilig drinkwater en toegang tot gezondheidszorg en sanitaire voorzieningen.

Bescherming tegen verschillende vormen van geweld, mishandeling en uitbuiting door een veilige omgeving voor kinderen te creëren. En zo te voorkomen dat kinderen in extreem zware omstandigheden opgroeien.


 Onderwijs is de sleutel voor de ontwikkeling van een kind en van een samenleving. Een kind dat goed onderwijs volgt, creëert kansen voor de toekomst en krijgt kennis die het kan doorgeven aan volgende generaties.

Noodhulp geven in conflictsituaties is één van de grootste werkterreinen van Unicef, waaronder vaccinatieprogramma's, veilige watervoorziening, traumaverwerking, voorlichting in de strijd tegen ebola, hiv, malaria en andere ziektes.

Kortom:
 Steun kinderen door kerstkaarten te kopen.