Welkom bij

Wereldwinkel Rhenen

Cuneradag 2014

Zaterdag 14 juni 2014 maken we er met heel Rhenen, ondernemers, verenigingen en particulieren ’s middags een gezellige uitmarkt van.  Het middagprogramma begint rond 11.00 uur en eindigt om 17.00 uur. In de Cunerakerk wordt de dag ‘s avonds afgesloten met toneelspel en een concert.

Cuneramarkt
Op de Frederik van de Paltshof en in de straten van de benedenstad staan tussen 11.00 uur en 17.00 uur kramen voor ondernemers, organisaties, clubs en particulieren. Een deel van de Cuneramarkt is een soort vrijmarkt/rommelmarkt.

Cunera staat centraal
Het hart van de Cuneradag is de Cunerakerk. De kerk is ’s middags ingeruimd voor een serie lezingen over de naamgeefster: Cunera van Rhenen. Kenners van de Cuneralegende en specialisten van de historie van de vroege middeleeuwen schetsen een beeld van Cunera en haar Rhenen. Het programma wordt afgewisseld met muziek. ‘s Avonds is de Cunerakerk podium voor muziek en toneel. Met onder andere Popkoor Future en toneelgroep De Hucht, die er de humoristische eenakter brengt: Waar gaat het over? Symfonisch Blaasorkest Ons Genoegen besluit de avond met een concert.

De Cuneratoren is open voor beklimmingen onder leiding van gidsen van het Cuneragilde. De toren wordt gerestaureerd en dat maakt een rondleiding extra interessant. Je hoort onderweg alles over torenconstructie en restauratie. Houd er rekening mee dat een beklimming minstens een uur duurt.

Zeepkistenrace, Levende Standbeelden, Muziek en Toneel ..
Naast de markt zijn er nog volop andere leuke activiteiten deze dag. Zoals een zeepkistenrace onder leiding van Scouting Rhenen. Maar ook een wedstrijd voor levende standbeelden.  Alle informatie zie levende standbeelden.

Muziek en Toneel is er natuurlijk ook. De Cuneradag heeft buitenpodia voor singersong-writers, dichters, bandjes, orkesten en koren. Eén podium staat op de Frederik van de Paltshof, gezellig tussen de marktkramen en de horeca. Met optredens van onze Rhenense bands NetAlsof, The Dutch Jazz Maffia, This Side Up en The Midnight Rollers. Een tweede podium staat op de Koningshof en is gereserveerd voor koren, en orkesten: de jeugd van Ons Genoegen, Drumband Rhenen, Crescendo, het kwartet Filiae en smartlappenkoor Oud Bruin jong Belegen.