Welkom bij

Wereldwinkel Rhenen

Tijdens RIO 2016

Wij wensen TEAMNL tijdens RIO2016 veel geluk en succes!

Om het geluk te stimuleren zetten we tijdens de OS 2016 onze producten uit Brazilië volop in het zonnetje, maar jou ook. Want bij aankoop van een product uit Brazilië ontvang je van ons een gelukslintje. We maken hem vast met 3 knopen om je pols, bij elke knoop mag jij een wens doen! Misschien voor TEAMNL?

Eén van de importeurs waar wij inkopen (Barbosa Fair Trade) heeft als motto: "we vinden dat de dingen die ons leven mooier maken, ook het leven van de makers ervan mooier moet maken".

Wij genieten van RIO2016, laten we de Braziliaanse producenten meegenieten? Producten uit Brazilie in onze winkel zijn o.a. de gelukspoppetjes, de bonequinha's. De gelukspoppetjes worden gemaakt in de binnenlanden van Pernambuco, in Gravatá, in het noordoosten van Brazilië. Het gelukspoppetje wordt gemaakt in 13 stappen, en elke vrouw is verantwoordelijk voor een onderdeel. Zo maakt bijvoorbeeld één vrouw de hoedjes en een andere vrouw de rokjes. De vrouwen werken vanaf huis en kunnen zo het huishouden makkelijk combineren met hun werk.